Werkwijze

Op meerdere vlakken kan ik u van dienst zijn. Afhankelijk van de specifieke behoeften binnen uw organisatie, kan ik mijn focus verleggen naar datgene wat nodig is. Hierbij zal ik kwaliteit en samenwerking niet uit het oog verliezen.

Kwaliteit

Om als (business) controller goed te kunnen functioneren, zijn foutloze cijfers onontbeerlijk. Dit klinkt als een open deur, maar te vaak zie ik dat cijfers onverklaarbare maandelijkse mutaties vertonen en managers geen vertrouwen hebben in rapportages. Onbetrouwbare rapportages worden niet gebruikt en dat maakt het werk van een controller onmogelijk. Als dit zich voordoet, kan ik ofwel zelf zorgdragen voor correcte cijfers of dit in samenwerking doen met verantwoordelijke medewerkers. Dit afhankelijk van de organisatie.

Samenwerking

Een onderneming of afdeling streeft ernaar om ambities en doelstellingen te realiseren, de controller moet dit ondersteunen door het management te voorzien van goede systemen, processen en informatie. Deze nauwe samenhang laat duidelijk zien dat een goede samenwerking tussen ondernemer (of manager) en controller noodzakelijk is. Iets waartoe ik in al mijn opdrachten nog geslaagd ben, ondanks de diversiteit aan opdrachtgevers.

Ondersteuning aan doelstellingen

Het werk van de controller moet de doelstellingen van de afdeling of onderneming ondersteunen. Dit kan zijn d.m.v. heldere en gerichte rapportages, het inrichten van systemen voor snellere informatievoorziening of efficiŽntere werkwijze of het beschrijven van procedures om risicoís te verminderen. Met al deze aspecten heb ik ruime ervaring opgedaan.

Wilt u weten wat ik voor uw organisatie kan betekenen? Neemt u dan contact met mij op.